Midden in het Weserbergenland
De historische vakwerkstad Höxter is de perfecte plek voor uw ontdekkingstocht in het Weserbergland.
De pittoreske vakwerkgevels, de levendige binnenstad, het gevarieerde culturele programma en de prachtige natuur spreken voor zich. Als kruispunt van het Wezer-fietspad, een van de meest populaire fietspaden in Duitsland, en de D-Route 3 biedt Höxter alle mogelijkheden voor een ontspannen fietsvakantie.
De beboste heuvels van het Weserbergland nodigen diegenen die liever te voet gaan uit gaan om te gaan wandelen in de natuur rond Höxter. Hier vindt men bizarre boomvormen, smalle paden en weidse uitzichten op het Wezerdal.
Geniet van het landschap vanuit een ander perspectief en stap aan boord van een Weser stoomboot. Als u de Weser liever op eigen kracht wilt verkennen, kunt u kiezen voor een kanotocht en de optimale condities zelf op de Weser vinden.
U kunt alle activiteiten combineren met een bezoek aan de culturele bezienswaardigheden in de omgeving. Net buiten de stadspoorten is Corvey de parel van Höxter. Deze unieke plek van architectuur, cultuur en geschiedenis wordt gekenmerkt door het Karolingische westerse werk uit de 9e eeuw, de barokke abdijkerk en het kasteelcomplex met de keizerlijke zaal en de hertogelijke privé-bibliotheek.
Sinds juni 2014 staat Corvey op de UNESCO-werelderfgoedlijst onder de titel "Het Karolingische Westwerk en de Civitas Corvey" en is daarmee het 39e werelderfgoed in Duitsland.
Aan de andere kant van de Weser wacht de porseleinfabriek Fürstenberg op uw bezoek. Dompel u onder in de geheimen van de porseleinproductie en laat u inspireren door het museum in het kasteel van de porseleinfabriek Fürstenberg.
Bezienswaardigheden in Höxter
De dubbele torens van de Kilianikirche zijn van veraf te zien. De dechanei in de voetgangerszone is zeker een van de belangrijkste gebouwen die in de Wezer-renaissance stijl zijn gebouwd. Het dubbelgevormde front met meer dan 60 waaierrozetten is een voorbeeld van uitstekend vakmanschap van de 16e eeuw. Het Adam en Evahuis ontleent zijn naam aan de voorstelling van Adam en Eva onder de appelboom op de hoekstand.